Onze meerwaarde voor syndicus en VME

Naast onze focus op bedrijfsverzekeringen hebben wij ook een gespecialiseerde afdeling voor Verenigingen van Mede-eigenaars (VME’s) uitgebouwd.

 

Eerst en vooral: Wat is een VME? Wat is een syndicus?

 • De VME staat voor alle individuele mede-eigenaars die eigenaar zijn van een deel van een gebouw of een groep van gebouwen.
  Daarnaast zijn er ook nog de volgende partijen: Raad van Mede-eigendom, syndicus, commissaris van de rekeningen, conciërge. De VME is verantwoordelijk voor het beheer en het regelen van het onderhoud van het gebouw en alle andere gemeenschappelijke belangen van de eigenaren.
 • Daarom wordt er een syndicus aangeduid die instaat voor het dagelijks beheer van een mede-eigendom. Het verzekeren van het gebouw is 1 van zijn taken, hetgeen een gespecialiseerde aanpak vereist.

Onze meerwaarde voor syndicus en VME

Wij ontzorgen alle betrokken partijen in een mede-eigendom of building: syndicus, mede-eigenaar, VME (vereniging van mede-eigenaars), huurder.
Dergelijke gebouwen vragen namelijk een andere verzekeringsaanpak dan klassieke gebouwen en woningen. Het gaat onder andere om appartementsgebouwen, assistentiewoningen, serviceflats, KMO-units, kantoorruimten.

 

Wij hebben een mooie onderhandelingspositie opgebouwd bij de verzekeraars wat resulteert in zeer uitgebreide waarborgen die verder gaan dan klassieke brandverzekeringen.
We denken onder andere aan:

 • Het opnemen van de onroerende verfraaiingen van de mede-eigenaars
 • Uitbreidingen ‘onrechtstreekse verliezen + kosten van de syndicus’ bij schade
 • Opname van de kosten voor verplichte betere afwerking door nieuwe bouwnormen (isolatie, ramen, …)
 • Waarborg machinebreuk voor liften
 • Uitgebreide waarborg bij waterschade

Wij kijken voor u de basisakte na want vaak worden verschillende verzekeringen verplicht opgelegd naast de blokpolis: burgerlijke aansprakelijkheid, arbeidsongevallen, rechtsbijstand,…

 

Onze schadedienst heeft jarenlange ervaring in het beheer van schadedossiers van buildings.
Wij zijn steeds aanwezig bij de expertises om de belangen van onze klant te verdedigen Bovendien staat onze schadedienst dagelijks in contact met de schadebeheerders van de diverse verzekeraars. Dit werkt een vlotte schadeafhandeling in de hand.

 

Wij garanderen:

 • Een periodieke marktanalyse op maat van de verzekerde risico’s. Het verzekeringsaanbod evolueert en wij volgen deze evolutie op de voet.
 • Een jaarlijkse samenvatting van de polissen onder ons beheer
 • Schade, het moment van de waarheid. We zorgen voor de juiste schaderegeling. Wij zijn aanwezig bij schade-expertises om uw belangen te verdedigen.
 • Een jaarlijkse analyse van jullie schadedossiers
 • Samen besluiten trekken richting preventie en verdere optimalisatie van de polissen.

Wij werken vaak én graag samen met syndici. En syndici met ons. Laten we kennismaken!

Maar ook indien u voor uw gebouw niet samenwerkt met een syndicus, kunnen wij u vanzelfsprekend helpen.