Voertuigen

Mobiliteit is essentieel voor uw onderneming.

U heeft ongetwijfeld één of meerdere voertuigen nodig voor uw dagelijkse activiteiten. Of het nu gaat om een personenwagen, bestelwagen of vrachtwagen, de risico’s liggen voor de hand en deze dienen dus goed verzekerd te worden.

Schadevoorbeelden

 • Een medewerker rijdt met zijn bestelwagen een fietser aan
 • U rijdt met uw vrachtwagen door de binnenstad en raakt daarbij de bovenleiding van de elektriciteit
 • Bij het parkeren rijdt u een andere wagen aan

Waarborgen

Er zijn 5 mogelijke waarborgen in een autoverzekering.

 

De BA (burgerlijke aansprakelijkheid) is een wettelijk verplichte waarborg die uw aansprakelijkheid ten opzichte van derden verzekert. De witte kaart (vroeger groene kaart) dient als verzekeringsbewijs.

 

U kan deze dekking uitbreiden met

 • Omnium
 • Rechtsbijstand
 • Bestuurdersverzekering
 • Pechverhelping om het voertuig én de bestuurder & inzittenden te beschermen

Aparte aanpak per soort voertuig

 • Leasingvoertuigen vragen een aparte verzekeringsaanpak. De Clercq-Verstichel heeft ruime ervaring met het verzekeren van leasingvoertuigen.
  Elke specialist zijn vak: een leasingmaatschappij is geen verzekeringsmakelaar.
 • Vrachtwagens, lichte vrachtwagens en andere bedrijfsvoertuigen worden vaak volgens de verkoopwaarde verzekerd.
  Wij zijn fan van een dekking “in 1ste risico” waarbij de klant het verzekerd kapitaal bepaalt en er een jaarlijkse afschrijving toepast wordt.
  Hierbij wordt rekening gehouden met het feit dat het wrak eigendom blijft van de eigenaar van de wagen.
 • Ook voor vloten bieden we oplossingen op maat: van 3 tot meer dan 1.000 voertuigen.
  Belangrijk onderdeel van onze aanpak is het bespreken van de inhoud van de car policy.

Preventie

Preventie is vanzelfsprekend ook een belangrijk onderwerp.
Na een schade zijn er, naast de mogelijke lichamelijke schade, ook heel wat indirecte kosten zoals bedrijfsstilstand en workload voor bestuurder en vlootverantwoordelijke. Via preventie kunnen er vaak een aantal ongevallen voorkomen/vermeden worden.

 

Hoe?

 • Om tot een preventief beleid te komen, wordt eerst het schadebeeld in uw onderneming geanalyseerd: aantal ongevallen per persoon, tijdstippen, soort schades,…
  Op basis daarvan kunnen wij een reeks aanbevelingen formuleren. In gezamenlijk overleg bespreken we welke aanbevelingen concreet kunnen toegepast worden in uw onderneming.
 • De car policy geeft een overzicht van de rechten en plichten van werkgever én werknemer met betrekking tot het gebruik van een bedrijfswagen. Naast de klassieke elementen zoals de bestelprocedure en de instructies mbt onderhoud, is het raadzaam stil te staan bij het item ‘verzekeringen en aansprakelijkheid’. Wij staan u hier graag in bij!

Wat kan De Clercq-Verstichel voor u doen?

De Clercq-Verstichel vertaalt uw behoeften in een optimale voertuig- of vlootpolis.
Een voertuig is een cruciaal onderdeel in de bedrijfsvoering. Een bedrijf mag niet wakker liggen van de vergoeding na schade, maar dient te focussen op het inhalen van de verloren bedrijfstijd na schade. Wij brengen u gemoedsrust door een schade aan uw voertuig optimaal te laten vergoeden door de verzekeraar.